Вирощування квітів

Календар квітникаря на жовтень

У жовтні квіти і декоративні рослини, як і інші садові культури, починають готувати до зими: одних красунь обрізають і дбайливо загортають, інших – теплолюбних неженок-доводиться викопувати і укладати на зберігання в підвалі або на балконі.У жовтні в квітнику вносять мінеральні (фосфорно-калійні) і органічні добрива для підвищення зимостійкості квіткових культур.Півонії середини і до кінця жовтня в проводять обрізку півоній на зиму.

Коли в жовтні вже відчуваються легкі морози, поверхня клумби з півоніями можна мульчувати кінським гноєм – це захистить коріння півоній взимку і дасть необхідні поживні речовини з настанням нового сезону.Гладіолуси-останній термін викопування гладіолусів в . Цибулини не люблять холодну вологий грунт, довге перебування в сирій землі негативно позначається на здоров’ї рослин.

Після викопування цибулини обробляють, сортують і кладуть на просушку, через місяць-півтора відправляють на зберігання.Канниканни в кінці жовтня викопують, відокремлюють кореневища і складають на полиці в погребі.Тигрідіівместе з посадками і посівами квітів підходить час пересадок і розмноження.

у жовтні дозрівають дітки і насіння тигридії . Їх збирають, щоб посіяти в кінці лютого.Рододендронипрі підготовці рододендронів до зими їм потрібно забезпечити регулярний полив, особливо якщо опадів не випадає.

Чим більше вологи буде, тим краще перезимують вічнозелені і напіввічнозелені чагарники. Кожні 4 дні виливайте під кущ пів-лійки трохи підігрітої води. В середині жовтня для гарної зимівлі рододендронів, їх потрібно підгодувати розчином подвійного суперфосфату.

Гортензіяв початку жовтня потрібно приступати до обрізки волотисте і деревовидної гортензії, якщо не зробили цього раніше. Розіперед укриттям при підготовці троянд до зими рослини обрізають, видаляючи листя і невизревшіе пагони. В середині жовтня підстави рожевих кущів підгортають, щоб уберегти рослини від заморозків.

Вже в кінці жовтня або пізніше, перед настанням справжніх морозів, троянди підгортають повторно і вкривають остаточно. Для укриття троянд використовують лапник, сухе листя, рослинні залишки, спеціальний покривний і утеплювальний матеріал. Для підготовки троянд до зими в жовтні з них видаляють листя, вирізують невизревшіе пагони.

Сам кущ підрізають наполовину або третину довжини в залежності від групи троянд.Догляд за кімнатними рослинами в жовтні у кімнатних, як і у садових рослин, настає період спокою. Тому потрібні зміни і в умовах утримання.

Підживлення в жовтні активні підгодівлі кімнатних рослин закінчуються. Їх потрібно замінити, скоротити або припинити зовсім.ТемператураС жовтня і на весь період спокою температуру для кімнатної клівії кіноварної опускають до 15 °C – підвищені температури може негативно відбитися на цвітінні.

При догляді за Азалією починаючи з жовтня потрібно підтримувати низьку температуру близько 10-18 °C. У цей період рослина закладає квіткові бруньки, світло повинне бути яскравим розсіяним. З настанням холодів пеларгонія плющелістная стає кімнатним жителем.
У жовтні її переносять в домашні умови, попередньо вкоротивши пагони.Календар робіт, посівів і посадок в городі на октябрьлунний календар садівника і городника на октябрьБольше корисних і потрібних статей для захоплених дачників читайте на нашому сайті “Антонов Сад.Ру ” чекаємо Вас!

Related posts

Leave a Comment