Тренування та спорт

Розминка перед силовим тренуванням – як грамотно розігрітися перед тренуванням

З чого починається тренування будь-якого відвідувача спортзалу, будь то новачок або досвідчений спортсмен? Правильно-з розминки і розігріву своїх м’язів перед важким тренуванням. Вкрай важливо грамотно розім’яти всі м’язи, суглоби, зв’язки, розігріти їх гарненько. Якісно проведена розминка значно підвищити віддачу від тренування і охоронить від безлічі травм!Останнє особливо важливо.

Мені самому іноді доводилося бачити як багато новачків приходячи в зал, буквально покрутивши 2-3 хвилини руками і порахувавши що цього мабуть достатньо, тут же кидалися до штанг і гантелей.Як результат-їх тренування була набагато менш ефективною, адже погано розігріті м’язи піднімають куди меншу вагу!Але гаразд би тільки це-десь в одній зі старих статей з бодібілдингу я читав, що хлопець, прийшовши на тренування і практично не розігрівшись ліг під штангу, навісивши 120 кг.в результаті у нього відірвалася грудний м’яз ((.

На цьому спорт для нього був закінчений…

У цій статті пропоную свій варіант якісної розминки.З чого складається моя розминка: 1 стрибки зі скакалкою протягом 5 Хвилинскакалка відмінно підходить для розігріву всього тіла, про що я вже писав в одній зі своїх статей. Не потрібно влаштовувати марафон-наша мета просто розігреться.

Досить буде 5 хвилин стрибків в середньому темпі.Для мене скакалка є чудовою альтернативою біговій доріжці, бігати я так скажемо не дуже люблю (набігався в армії і на тайському боксі) тому вибираю скакалку. Після 5 хвилин легких стрибків ваше тіло буде розігріте, має виступити трохи поту.

2 обертання, МАХИ, нахили всіма частинами Тілапісля того як ви злегка розігрілися, можна приступати до подальшої розминки.Ось що я роблю далі, в такій послідовності:а) обертання і повороти, нахили голови, очі закривати не нужноб) обертання рук в кистьових, ліктьових і плечових суглобах, в обидва боки) обертання нахили тулуба , ноги стоять на місці.г) обертання і махи ногами, особливо важливо покрутити колінами.

д) нахили вперед, намагаючись дістати до підлоги з прямими ногами, назад якомога більше прогнувшись в спині.У всіх рухах я роблю по 10-15 разів в обидві сторони. Все займає 5-7 хвилин часу.

Після цього ваше тіло вже досить готове до тренування. Але можна його розігріти ще більше.3 Робота на боксерських мішках цей пункт необов’язковий, та й мішки можливо є не у всіх.

Але все таки я рекомендую за бажанням, головне не викладатися занадто сильно, адже потім належить ще залізо тягати!Особисто для мене нормально повідробляти удари на мішку руками і ногами, тіло отримує максимальний розігрів, а енергії у мене залишається достатньо для важких підходів. Але повторюю, це особисто для мене так.За часом я працюю на мішку десь хв 8.

Після мішків відчуваю себе максимально готовим до важкої роботи!Ось ВСЯ розминка спочатку стрибаємо на скакалці, потім робимо розминаємо суглоби обертаннями, ну і максимальний розігрів – робота на мішку. Вся розминка займає близько 20 хвилин якщо з мішками, а без них можна за 10 хвилин вкладеться. Кому то може здатися занадто довго, але я вважаю краще розігреться сильніше, ніж непорозуміння.
Завжди розминайтеся перед тренуванням і стережіться від травм!Ставте лайк і підписуйтесь)

Related posts

Leave a Comment